Bereikbaarheid

Les Menuires is gelegen in de Vallée de Belleville. Dit mooie dal met diverse kleine dorpjes is gelegen in het oosten van Frankrijk in het departement Savoie. Les Menuires is met de auto gemakkelijk te bereiken. Tot Moutiers is er een snelweg, vanaf daar is er een goed geasfalteerde bergweg naar Les Menuires (27 kilometer). Maar ook vliegtuig, bus en trein behoren tot de mogelijkheden.

Auto

Vanuit de Randstad rijdt u via Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Namen, Luxemburg, Nancy, Dijon, Lyon, Chambery, Albertville en Moutiers in 10 a 12 uur naar Les Menuires. De totale reisafstand is ongeveer 1150 kilometer. De kosten voor de tol zijn ongeveer 38 Euro. Gebruik de routeplanner van de ANWB om de exacte routebeschrijving te maken.

Trein

In het winterseizoen brengt de Thalys u elke zaterdag in 7,5 uur in Moutiers. Vanaf Moutiers is er een busverbinding.

Bus

In het winterseizoen rijden er ook bussen vanaf zeven opstapplaatsen in Nederland direct naar Les Menuires. De kosten variëren van 97 tot 149 Euro per persoon.

 

Vliegen

Het dichtsbijzijnde vliegveld bevindt zich in Chambery. Een retour Schiphol- Chambery met bijvoorbeeld Transavia kost ongeveer 320 Euro p.p. incl luchthavenbelasting en reserveringskosten. Voor 51 Euro wordt u ook nog naar Les Menuires vervoerd. Ook de luchthaven van Geneve ligt nabij Les Trois Vallee.