Het skigebied

Les Trois Vallée omvat de plaatsen: Les Menuires, Val Thorens, La Tania, Meribel-Motteret, Courcheval en St. Martin de Belleville. Het skigebied is 1300 tot 3400 meter hoog. Les Menuires ligt op 1850 meter. Absoluut sneeuwzeker. Daarnaast beschikt het gebied over meer dan 1250 sneeuwkanonnen zodat de afdaling naar je appartement bijna altijd mogelijk is.

Het skigebied van Les Menuires heeft 120 km piste met 45 liften. (Klik hier voor overzicht.) Les Trois Vallée heeft in totaal 650 km piste met 200 skiliften. Voor beginners zijn er diverse leuke oefenliften. Er is veel variatie tussen groene, blauwe (200 km) en rode (250 km) afdalingen en in het hele gebied de routes staan zeer goed aangegeven.

Ook de ervaren skiër kan z’n hart ophalen met 150 km zwarte pistes en mogelijkheden om buiten de piste op niet geprepareerde pistes af te dalen. Snowboarders kunnen hun hart ophalen in een speciaal snowpark met een beginnersgedeelte, boardercross en halfpipe. Voor de langlaufer is er 28 kilometer loipe.

Verder is het mogelijk om te schaatsen, zwemmen, paragliden (paraglidingschool Adrenaline) en (bigfoot)wandelen. Sneeuwscooters zijn te huur in het centrum van Les Menuires.